SVEIKI ATVYKĘ,

Labai malonu, kad aplankėte mano tinklaraštį. Tikiuosi Jums bus įdomu ir gerai praleisite laiką!

2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

„Tarptautinių įdarbinimo agentūrų veiklos tyrimai ir analizė“, virtualios bendruomenės teikiama informacija

Virtualios grupės suteikia galimybę atlikti įvairiausio tipo informacijos paiešką (pranešimų, elektroninių dokumentų, straipsnių, net media failų ir t.t.). Įdomu, kad suradus grupę yra galimybė komentuoti informaciją, diskutuoti su kitais įvairiomis temomis ir net užsiprenumeruoti rastą informaciją per RSS. Virtualių grupių paieškos sistemos yra skirstomos į paprastas ir specializuotas, pavyzdziui, specializuota paieškos sistema ,pateikus jai paieškos raktą, ieško dokumentų (documents), grupių (groups) ir asmenų, kurie talpina dokumentus (people). Tokios galimybės palengvina paieškos darbą.
ES informacijos sistemos suteikia galimybę ieškoti informacijos šaltinių įvairiomis tematikomis. Šios sistemos pasižymi informacijos gausumu. Ieškant informacijos šaltinių susiduriama su nuorodomis, kurios nukreipia į kitus ES tinklapius. Teko susidurti ir su ES Youtube kanalu EUTube, šis kanalas man patiko, nes galima rasti įvairios video informacijos daugeliui temų.


Reikšmingų šaltinių sąrašas, virtualioje aplinkoje, tarp bendruomenių:
1.http://groups.yahoo.com/group/Coptics_Jobs/ [1188 vartotojai] [pranešimas];
2.http://www.scribd.com/group/8082-business-services [2 vartotojai] [elektroniniai dokumentai];
3.http://groups.google.com/group/itap/browse_thread/thread/249188d175476b25/ca10a3223a3a68b1?q=all+%2Brecruitment+%2Bagencies#ca10a3223a3a68b1 [269 vartotojai] [pranešimas].


Reikšmingų šaltinių sąrašas, ES sistemose:
1. http://europa.eu/generalreport/lt/2008/rg41.htm [ES bendrosios nuostatos][pranešimas];
2. http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/1403&format=HTML&aged=0&language=LT&guiLanguage=en [ES darbo diena, neturintiems darbo žmonėms norintiems susitikti][straipsnis];
3. http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=STAT/09/139&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en [Statistiškai pateiktas nedarbo lygis euro zonose][statistika];
4. http://www.youtube.com/eutube?gl=GB&hl=en-GB#g/search [video medžiaga, kuri teikia informaciją apie įsidarbinimo galimybes Europoje][video klipas].

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą